Boršč netradiční

 Suroviny:

2 červené řepy
1/4 celeru
2 řapíky řapíkatého celeru
1 kostka masoxu
1 mrkev
1 petržel
1 rajče
150 g bílého zelí
1 malý rajský protlak
2 stroužky česneku
bobkový list, pepř, sůl, anýt
2 lžíce oleje
ocet podle chuti

Postup:

- do osolené vody dáme vařit nadrobno nakrájené zelí, na kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu nakrájenou na malé proužky nakrájené řapíky celeru a nakrájené rajče bez slupky
- přidáme koření a masox
- řepu oloupeme a nakrájíme na malé kostičky
- rozpálíme olej a řepu restujeme 5 minut
- řepu přidáme do hrnce a vše vaříme doměkka asi 20 minut
- nakonec přidáme rajský protlak, prolisovaný česnek, dochutíme solí a pepřem
- vše necháme přejít varem a nakonec podle chuti okyselíme octem (asi 2 - 3 lžíce)
- porce servírujeme ochucené hustou zakysanou smetanou