Mrkvová polévka s krupicí a vejci

Suroviny:

2 větší mrkve
4 lžíce dětské krupice
1 vejce
sůl
4 lžíce másla
1 kostka bujonu
petrželová nať
špetka kmínu

Postup:

- mrkev omyjeme, důkladně očistíme a nastrouháme ji na­hrubo
- máslo rozpustíme v hrnci, nastrouhanou mrkev vložíme do hrnce a na másle krátce podusíme
- zalijeme asi litrem vody.
- ve větším hrnku rozmíchá­me dětskou krupičku s 200 ml vody a směs pomalu vlijeme do vroucí polévky
- promíchá­me
- vejce rozšleháme a také vlijeme do polévky, společně s krupicí důkladně provaříme (většinou stačí  10 -15 minut)
- těsně před koncem vaření přidáme do polévky bujon
- krátce povaříme a můžeme podávat
- na talíři ozdobíme mrkvovou polévku čerstvou petrželkou nebo pažitkou.


Poznámka:
6 porcí

- bujon v polévce není nut­ný, pokud ji budou jíst malé děti, raději ho nedáváme
- pokud máme k dispozici kuřecí nebo hovězí vývar, polévka získá na síle